Del Joc a l’Elit

Josep González

El Taekwondo

Jordi Oliver Viñals és un taekwondista exemplar. Des dels vuit anys, en Jordi dedica el seu temps lliure al Taekwondo i a d’altres arts marcials més complexes que ha anat desenvolupant durant el pas dels anys. En Jordi es va iniciar en aquest esport “perquè volia aprendre les tècniques d’un art marcial i els meus pares van decidir que aquest era el més adient per a un jove de vuit anys com jo”. Nascut el 7 de febrer de 1991, en Jordi es va aficionar a les arts marcials fruit dels seus ídols, “veure en Mohamed Ali lluitar com un campió i en Bruce Lee saltar i lluitar de la manera que ho feia en les seves pel·lícules, la manera de escapar-se dels seus adversaris, era impressionant!”.


En l’actualitat, el Jordi Oliver està entrenant-se fort per arribar a ser el cinturó negre que desitja obtenir dintre de poc. El seu mestre, el Luis Ligero Gordon, amb 45 anys d’edat va començar a practicar el Taekwondo a la mateixa edat que en Jordi, és un dels taekwondistes més exemplars de Manresa. Tot i que és de Badia del Vallès, actualment resideix a Manresa i es dedica a ensenyar als més petits. En Jordi, també està començant a fer classes als més petits, segons que coincideixen a dir tècnic i lluitador, “els ensenyem, no solament les tècniques marcials sinó que també ens basem principalment a ensenyar a respectar a tothom, la companyonia tant entre ells com amb els adversaris i la disciplina en el gimnàs i en la resta de facetes de la vida”. En Jordi i en Luís comparteixen la mateixa opinió sobre la definició exacte del Taekwondo: “És un esport molt complet, en el qual es treballen tot tipus d’aspectes físics com per exemple la resistència, ja que en guanyes moltíssima. D’altres com la força que naturalment es treballa amb molta eficàcia”. De fet, els aspectes en els quals destaca en Jordi Oliver són els ja esmentats i sumant-hi la rapidesa en les seves accions i l’elasticitat que pot dur a terme mentre es dedica a competir. Fruit d’aquestes habilitats, en Jordi ha aconseguit diferents trofeus en competició. Una de les competicions més destacades en les quals s’ha emportat un trofeu important és un campionat a Reus en el 2002, i un altre en 2003 on va ser primer i tercer. A més a més, en Jordi ha participat en molts altres tornejos en els quals ha quedat en molt bones posicions.

En Jordi Oliver recalca la importància d’esports com el Taekwondo per fer amistats, “des del moment en què em vaig iniciar en aquest esport i fins avui, puc estar molt content d’haver conegut a molta gent i haver fet molts amics amb els quals avui dia compartim moltes coses bones”. D’altra banda, el jove Oliver, practica altres arts marcials en les quals es va iniciant amb el temps com per exemple, el King Boxing, que va començar a entrenar ara fa dos anys.

En un futur més llunyà, el Jordi desitjaria continuar amb el gimnàs o muntar-ne un de propi ja que “seria una bona manera de treballar i divertir-se a la vegada”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: